söndag 4 september 2011

Hets mot hyresgäst

Det måste vara riktigt surt att vara Aftonbladet just nu. Centerparties valberedning har nyligen efter en öppen process nominerat en smart och populär kvinna till partiledare och föreslagit genomgripande förändringar av partistyrelsen. Den välbehövliga förnyelsen är på god väg. På alla punkter står detta i bjärt kontrast till Aftonbladets moderparti. Det är klart att Aftonbladet är surt.

Till råga på allt finns det ingent snask om Annie att vältra sig i. Men Aftonbladet är på dåligt humör. Då väljer man att låta Annie bära hundhuvudet för riksdagens regler.

Aftonbladets avslöjande, "Annies sluga bostadsklipp", avslöjar dessutom bara en sak: Annie följer inte bara reglerna, hon tar dessutom bara emot hälften av de pengar som hon har rätt till. Aftonbladets scoop blir därmed bara ett desperat slag i luften som visar hur svårt de har haft att hitta något att skriva om - så svårt att de måste krysta fram en historia som bara slår tillbaks på dem själva. Jag undrar dessutom om Aftonbladet har granskat hur många av riksdagens ledamöter som använder sig av detta regelverk kring dubbelt boende? När kommer avslöjande artiklar om dem?

Det stannar dock inte där. Aftonbladet ser nog att deras scoop inte håller vad det lovar. De måste komma på något nytt. Då kommer de på den briljanta iden att försöka få Annie vräkt från sin hyresrätt efter som hyresärden, citat, "har juridisk rätt att säga upp en hyresgäst som inte har behov av sin bostad". Rätt, ja, inte skyldighet - so? Och vem bestämmer detta behov? Aftonbladet? Sedan när blev det en skvallertidnings kärnuppgift att försöka få människor vräkta från sina bostäder? Finns det ingen anständighetens gräns på Aftonblaskans redaktion?

Jag säger som Per Gudmundsson: Lägg av.

---
Bloggat:
Plc, Mattias Larsson, Mårtensson

Givetvis har även vänsterbloggarna hakat på Aftonbladets scoop. Deras försök till karaktärsmord är dock lika platta som scoopet de bygger dem på. Ett urval:
Röda Berget anklagar Annie för bostadsfiffel, även om det konstateras att det Annie gör är enligt reglementet. Vari ligger då fifflet?
Johan Westerholms inlägg om "nånannanismen" är verkligen en frisk fläkt från vänsterfronten - hur vore det om Westerholm själv kunde fundera på det när betraktar sin partibeteckning? I övrigt når Westerholms angrepp riktigt osmakliga bottennapp som jag inte ens bemödar mig att bemöta.
Jinge klipper och klistrar i Aftonladets artikel tills den passar inläggets vinkel, och skriver sedan om kokain..?
Krassman är tämligen nyanserad (all heder för det!) men anser ändå att Annie personligen ska stå till svars för ett system som han uppenbarligen inte gillar. Don't hate the player mate, hate the game ;)
Moberg klandrar som så många andra Annies moral enkom baserat på Aftonbladets scoop. Pinsamt för dem och pinsamt för Moberg.


---
Posted using BlogPress from my iPad

2 kommentarer:

  1. LO utser politisk chefred och kulturchef. Sossarna - ingenting. Artikeln du pratar om skrevs av en allmänreporter och inte ledarsidan, allmänbildad? Neej... :-P

    SvaraRadera
  2. Men "Anonym", är det inte rimligt att en allmänreporter ändå är lite påläst om det de ska skriva om? Typ läsa på om reglerna de anklar Annie för att "fiffla" med?

    SvaraRadera