fredag 2 september 2011

Alf Svenssons åldersfixering

Kristdemokraternas profil Alf Svensson går idag till storms mot att partiledarna i Sverige är för unga: "Partiledarvalen visar att vi inte värderar erfarenhet", konstaterar han.

Alf Svenssons inlägg i debatten blir ganska märklig eftersom han själv på brännpunkt för inte mer än två år sedan vädjade: "Låt oss sluta tjata om ålder". Gäller det då bara andras fixering vid Alf Svenssons ålder, och inte Alf Svenssons fixering vid andras ålder, frågar jag mig? Ännu mer märkligt blir det om man betänker att Alf Svensson själv var 34 år - exceptionellt ung med den tidens mått mätt - när han blev vald till partiordförande för KD.

Kan det vara så att den åldersfixering som Alf Svenssons varnar för i själva verket är en projicering av hans egen fixering vid ämnet?

----
Media:
SvD, SvD2, SR
----
Bloggat:
Tokis

1 kommentar:

  1. Det blir alltid lite komplicerat när man predikar något för andra (var inte så fixerade vid just åldern) - men sen följer inte det rådet själv. Men så brukar ju de flesta av oss reagera.

    Själv är jag nog också lite betänksam inför tanken att flera politiska ledare skulle vara så unga som nu exempelvis centers nuförtida ledare. När man inte har livserfarenhet om det mesta blir det väldigt svårt att sätta sig i andra människors olika situationer och försöka förstå problematiken i dessa.

    Självklart kan man vara "klok" helt oavsett ålder. Men det är ändå så att klokheten KAN växa avsevärt med åren. Dock ej detta inte heller någon regel utan undantag.

    Att inte vara kapabel att bete sig korrekt trots relativt hög ålder bevisades klart och tydligt när Persson steg på tronen hos socialdemokraterna.

    SvaraRadera