torsdag 18 augusti 2011

Cykelborgarrådets nya bloggPer Ankersjö är stadsmiljöborgarråd i Stockholms stad och ansvarar bland annat för stadens strategiska cykelfrågor. Staden har spänt bågen högt och har för ambition att kunna konkurrera med ckelstäder som Amsterdam och Köpenhamn. Men för att nå dit är det fortfarande mycket som krävs, och vem vet bäst vad som behöver göras om inte cyklisterna själva?

Därför har Per startat en ny blogg: Cykelborgarrådet bloggar. Denna blogg fokuserar på att handla om cykelrelaterade frågor i Stockholm, där du som cyklist kan komma med råd och synpunkter kring hur Stockolm ska bli en cykelstad i världsklass.

Bloggen är med andra ord ett modernt dialogverktyg mellan cykelborgarrådet och cyklisterna; en 2000-talets förslagslåda där innehållet direkt hamnar på borgarrådets skrivbord.

Bloggens första tema är stadens lånecyklar. Genom att bara använda stadens lånecyklar för att ta sig till och från jobbet och mellan möten under dagen i en vecka, ska Per tillskansa sig fördjupad kunskap om vilka problem som finns med systemet; vad som fungerar och int fungerar, och hur man kan göra det enklare och smidigare för människor att nyttja lånecyklarna. Per rapporterar hur det går dag för dag, och har hittills stött på både framgångar och motångar. Läs själv om hans strapatser (fler inlägg följer givetvis efterhand):

Måndag
Tisdag
Onsdag

Har du någon erfarenhet av stadens lånecyklar - bra eller dåliga - som du tycker att cykelborgarrådet bör känna till? Gå i så fall in på Cykelborgarrådets blogg och lämna en kommentar. Vem vet, kanske blir just dit förslag politisk verklighet.

---
Update 20/8:
SvD uppmärksammar idag både bloggen och Pers testvecka med lånecyklarna, en testvecka som förövrigt tog slut idag; hur det gick kan du läsa här.

---
Posted using BlogPress from my iPad


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar