torsdag 24 februari 2011

Pinsamt att vänstern försöker göra poänger på Libyen

Det är riktigt otäcka scener som utspelar sig i Libyen just nu. Gaddafis tal uppmanade till och med till folkmord. För egen del tycker jag att omvärldens reaktioner har varit på tok för svaga. Uppgifterna att al-Qaidas nordafrikanska gren redan finns på plats för att stödja demonstranterna är i detta sammanhang också mycket oroväckande, eftersom det reser frågan vad som ska komma efter Gaddafi.

Samtidigt skriver exempelvis Röda Malmö om "Gaddafi-kramarna i högern" och Annarkia om "Högerns vänslande med Gadaffi".

Dessa försök att plocka billiga politiska poänger på händelserna i Libyen är riktigt pinsamma, i synnerhet om man beaktar att de enda som hittills uttryckt stöd för Gaddafi är de klassiska höger(?)staterna Kuba, Nicaragua och Venezuela. Orsaken till att något "Ship to Tripoli" inte blivit av kan nog dessutom ha att göra med den kände höger(?)aktivisten Mattias Gardells historiska "vänslande" med Gaddafi.

Oavsett dessa prekära omständigheter tror jag faktiskt inte att den svenska vänsterrörelsen stöttar Gaddafi. Däremot kan jag tycka att "vänstern" borde ta sig en funderare över sin egen situation innan de försöka kleta Gaddafi på andra.

----
Andra som bloggat:
Magnus Andersson, Thomas Böhlmark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar