torsdag 17 februari 2011

Eskil säger nej till Marockanska fiskeavtalFemton av arton svenska europaparlamentariker skriver idag på DN-debatt med uppmaningen att Sverige måste rösta nej till att förlänga fiskeavtalen med Marocko. Anledningen är att avtalen egentligen avser fiskerätter utanför den av Marocko ockuperade Västsahariska kusten och därmed är klockrent folkrättsvidriga. De är utan att överdriva en skamfläck av groteska proportioner för EU och någonting som kostar, och kommer att kosta, oss otroligt mycket trovärdighet i den utrikespolitiska debatten.

Mycket glädjande lämnar också landsbygdsminister Eskil Erlandsson per omgående supertydligt besked: Sverige tänker fortsätta rösta nej till avtalen, och driver dessutom på för att såväl fler medlemsstater som kommissionen ska ta sitt folkrättsliga ansvar. Bra där Eskil!

----


Passus: Att Piratpartiet inte skrev under debattartikeln kan jag förstå - deras grej är att de är ett "enfrågeparti", tycka vad man vill om det. Men att Alf Svensson och Anna Maria Corazza Bildt inte skrev under är uruselt. Deras bortförklaringar ger jag heller inte så mycket för. Pinsamt är bara förnamnet.

----
Andra som bloggat:
Lena Ek, Cecilia Wikström, Caroline Szyber, Jens Holm, Isabella Lövin, Isabella Lövin 2, Jonas Sjöstedt, Johan Westerholm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar