fredag 11 februari 2011

Ding dong, Mubarak's gone!Sitter och tittar live via Al Jazeera på glädjescenerna från Liberation Square. President Mubarak har avgått. Förhoppningsvis är det födelsen av en demokrati vi bevittnar. Det som gör det hela än mer magiskt är att det egyptiska folket lyckats med en sådan omvälvande och historisk förändring av sitt land på fredlig väg.

Det är en ofattbar känsla att se alla jublande människor på min iPhone; hur löjligt det än låter, känns det på något konstigt sätt som man är med om det själv. Det påminner oss också om hur fantastiskt internet är.

De närmaste dygnen kommer att vara kritiska nu. Militären kommer tillsvidare att ta över ledningen, och de måste genast börja se till att samhället fortsätter att fungera - allt från ordning och säkerhet till infrastruktur, sjukvård och livsmedel. Frågan är också vad detta kommer få för effekter i andra länder i mellanöstern. Det är dock morgondagens problem. Idag ska vi glädjas med egypterna och deras nyvunna frihet. Detta är verkligen en enastående händelse!

Grattis Egypten, och lycka till!

----
I media:
AB, DN, DN2, Exp, SSD, SvD, SvD2, GP

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar