måndag 31 januari 2011

Vidrig vänsterretorik

Jag har skrivit om det förr, och jag tycker fortfarande att det är märkligt att man som vänstersympatisör kommer undan med nästan vad som helst. Det är liksom okej att vara våldsromantiker och kalla sina politiska motståndare för de mest grövsta saker; man tillhör ju den "goda", den "snälla", sidan. Och då har man ju faktiskt rätt att använda alla till buds stående medel för att ge sig på "de onda" - eller hur?

Det kan handla om allt från att vid offentliga partievenemang framföra sånger som går ut på att regeringen ska avrättas, till att beskylla ansvarig minister för att vara personligt skyldig till dösdfall på grund av tågolyckor, till att jämföra vice statsministern med Saddam Hussein, utstationeringsdirektivet med människohandel, eller för all del regeringen med kvinnomisshandlare. No biggie, liksom, det är så tugget går. Men gud nåde dig om du nämner Toblerone! Då är du en mobbare av rang.

Via Per Ankersjös blogg blir jag uppmärksammad på ännu ett i raden av oacceptabla övertramp i denna kategori. Denna gång är det Veronica Palms påhejare, Malin Wollin - aka Fotbollsfrun, som i sin söndagskrönika i Aftonbladet plitar ner följande:

Maud Olofsson säger att de som får höga elräkningar ska isolera bättre. Vilken härlig retorik! Som att säga till en våldtagen att ta en extra lång dusch och komma över det någon himla gång.


Appropå "härlig retorik" så undrar jag om våldtäktsoffer verkligen håller med Wollin om att deras upplevelse är att jämföra med en elräkning. Jag betvivlar minst sagt det. För det är faktiskt i denna kontext man måste se Wollins jämförelse: Det är i första hand inte en skymf av Maud Olofsson, utan ett totalt förringande av den ofattbara kränkning som ett våldtäktsoffer tvingats uppleva. Men av någon outgrundlig anledning kommer Wollin undan med det; och det är faktiskt det mest bedrövliga i denna osmakliga historia.

----
Andra som bloggat:
Magnus Andersson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar