fredag 28 januari 2011

Monica Green goes medievalSocialdemokraternas stjärnskott Monica Green har gjort det igen. På expressens debattsida gick hon igår till frontalangrepp mot partikollegan Margareta Winberg av den enkla anledningen att hon förespråkar Per Nuder som ny ordförande för Arbetarepartiet. Men det är inte för att Green tycker att Nuder är en dålig kandidat - hon framhåller honom tvärtom som "både kompetent, skicklig och erfaren". Nej, det hon går i taket över är att Winberg har den osmakliga läggningen att som kvinna gå ut och förorda en kompetent, skicklig och erfaren man.

Green bjuder även på ett citat som hon tycker att Winberg ska tänka på:

"Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra."


Nog för att en könskamp kunde vara ett intressant tillskott till Socialdemokratins klasskamp, men att hota sina partikamrater med skärselden känns liiite väl medeltid - om du frågar mig alltså.

----
Det är inte heller
lite komiskt att Greens utspel kommer samma dag som partikollegan Hans Hoff på Aftonbladets debattsida kräver att tidningen ska börja skriva snälla saker om Socialdemokraterna. Var detta ett sammanträffande, eller var det möjligtvis begåvningsreservens dag i partiet igår?
----
För fler
briljanta Green-utspel, se exempelvis incesthärvan och Facebook för hemlösa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar