fredag 21 januari 2011

Billström gör en RingholmNi minns kanske farsen när Bosse Ringholm avskedade Inga-Britt Ahlenius men vägrade erkänna det och därför vid presskonferensen uppfann metoden att upprepa samma mening om och om igen till dess att journalisterna börjar skratta? Om inte, se ovan klippet som numera används av alla mediacoacher i hela Sverige som instruktionsfilm för worst case scenario. (Klippet ovan är från 100 höjdare, Ringholm-Ahlenius-affären utgör ungefär de första två minuterna av klippet.)

Idag lyckas migrationsminister Tobias Billström med det omöjliga: Att upprepa bedriften. (Se klippet nedan.)I sak håller jag med om regeringens strategi för att hantera wikileaks-nyheter. Det finns ingen anledning att kommentera artiklar som har uppstått genom viskleken; man bör nog ta mycket av uppgifterna som läckt ut med en rejäl nypa grovsalt.

Men eftersom regeringens beslut är att inte kommentera uppgifterna undrar jag varför i hela världen Billström går med på att ta en intervju? Det finns ju liksom ingen poäng med det och det kan ju (bevisligen) bara gå på ett sätt: Käpprätt åt helvete.

Slutsatsen man kan dra av detta torde vara att Fredrik Reinfeldt borde ställa Per Schlingmann även till Tobias Billströms förfogande. För när Moderaternas ambition att bli det nya arbetarpartiet drivits så pass långt att dess ministrar börjar göra om misstagen av det gamla arbetarpartiets ministrar, då är det nog hög tid att dra i handbromsen!

Appropå Inga-Britt Ahlenius, missa inte hennes klockrena sågning av FN på dagens brännpunkt. Vilket sammanträffande att hon skulle sticka ut hakan just idag!


Tipstack: Oscar Fredriksson


----
I media:
DN1, DN2, SvD1, SvD2, SvD3, SvD4, SvD5, AB, Exp, SSD,
GP
----
Andra som bloggat:
Högberg, Böhlmark, Peter Andersson, Scaber Nestor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar