torsdag 27 januari 2011

Aftonbla(s)kan och såseriet

Skärmdump från Aftonbladet.


Att Aftonbladet och Socialdemokratin är lika osunt sammanflätade som S och LO är väl ingen större nyhet. Men det blir lite väl uppenbart när Hans Hoff, ledamot av Socialdemokraternas partistyrelse, på Aftonbladets debattsida kräver att ledarredaktionen ska börja skriva mer positivt om hans parti:

"Aftonbladets politiska chefredaktör Karin Pettersson var kommunikationschef i den socialdemokratiska valrörelsen och som sådan hade hon en nyckelroll för utformningen av mitt partis valkampanj 2010."

"Aftonbladets ledarredaktion borde enligt min mening på ett positivt sätt delta i samtalet om vem som är rätt kvinna eller man att leda Socialdemokraterna - inte fortsätta sin negativa artiklar om olika personer."


Krisen inom Socialdemokratin är onekligen djup och insikten om orsakerna uppenbarligen lika med noll.

----
Relaterat:
Missa inte Johan Norbergs krönika om den Socialdemokratiska imploderingen ur ett historiskt perspektiv i dagens metro.
----
Tipstack:
Thomas Böhlmark

2 kommentarer:

  1. Det roliga är hur omedveten Hans är om att han bara förstör för Aftonbladet om han nu ville att de skulle kunna föra en (dold)agenda för (S). Eller så vill han ge AB någon form av "cred" inför kompisarna, att AB är typ uppkäftiga?

    SvaraRadera
  2. Tja, oavsett vilket syfte Hoff har är artikeln obegriplig. Ska media granska alla partier kritiskt utom Socialdemokraterna? Eller gäller det bara Aftonbladet? Jag betvivlar dock att Hoff kommer att förklara sina intentioner mer på djupet. Säkerligen dök en munkavle upp i internposten imorse ;)

    SvaraRadera