torsdag 9 december 2010

Mp:s kvinnor visar vägen

Socialdemokraterna och Miljöpartiet är två riksdagspartier som deklarerat att man ska byta ut sina frontfigurer. Men där slutar nog likheterna i den processen.

Medan Miljöpartiets kandidater öppet och stolt (i och för sig med vissa undantag) deklarerar att man söker medlemmarnas förtroende att leda partiet, sågar Socialdemokraterna öppet alla som vågar sticka ut hakan, för att istället vurma för den stängda processens modell. Inte konstigt att den Socialdemokratiska imploderingen har varit stekhett nyhetsstoff under en längre tid.

Det är således en frisk fläkt i Jantesverige när de Miljöpartistiska kandidaterna öppet meddelar att de söker medlemmarnas förtroende, att de tror på sig själva och att de tror sig ha något att kunna bidra med. Öppenhet och självförtroende är viktiga ingredienser för en framgångssaga, för såväl partiet som dess ledare. Att det sedan bara är kvinliga kandidater som klivit fram än så länge är väl en smula konstigt; man kan fråga sig om det är en ketchupeffekt eller Wetterstrandeffekt som ligger bakom det, men det återstår väl att se.

----
I media:
DN, AB1, AB2, Exp, Exp2, Makthavare, SvD

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar