tisdag 16 november 2010

Norra Djurgårdsstaden gav kanin i Stadshuset

Äldre- och ytterstadsborgarrådet Joakim Larsson (M)
tillsammans med Veckans kanin-kaninen.


Vi var många som gick igångalla cylindrar i förra veckan när DN kunde "avslöja" stadens planer för de boende i det nya prestigeprojektet Norra Djurgårdsstaden. Ansvarigt borgarråd, Joakim Larsson (M), hamnade genast i skottlinjen och fick utså frän kritik i såväl bloggar som Newsmill. Själv sparade jag heller inte på orden, även om jag inte gick till angrepp mot Larsson eller hans parti, utan mot påfundet att vilja strömlinjeforma de boende som sådant.

Idag kulminerade dock frågan, minst sagt, när Larsson först utanför vår gemensamma arbetsplats och sedan på väg mot Husby fick sällskap av en viss kanin: Veckans kanin-kaninen.Om det fanns något system för att beta på vem som blir framröstad i nästa program, skulle jag således kunna tjäna en rejäl hacka!

Jag kan väl egentligen tycka att kaninutmärkelsen är lite overkill. Även om det i miljöprogrammet för Norra Djurgårdsstaden finns vissa skrivningar som är tämligen olämpliga (se ssk s 32 f), så handlar det inte om så långtgående saker som listas i DN:s artikel. Det förefaller snarare röra sig om en scoopsökande DN-journalist som med kreativt bruk av sax och penna lyckats skapa en mycket bättre story än vad hon egentligen har belägg för.

Å andra sidan tycker jag att det är bra att en sådan viktig principfråga får så mycket uppmärksamhet. Det håller regleringsivriga politiker och tjänstemän på spänn (ingen nämnd, ingen glömd), och får dem att tänka både ett och två varv extra innan de försöker med strömlinjeformat. Och vikten av det kan man inte nog understryka.

Vad gäller Joakim Larsson, avslutningsvis, är det bara att gratulera. Han är så pass sympatisk och klok att han vet att utnyttja detta dråpliga kaninjära sällskap till sin fördel; för med tanke på hur svårt det är att göra sig ett namn som lokalpolitiker - även som borgarråd i Stockholm - får han snarast betrakta detta som gratis PR.

----
Update 17/11:
Sagde Borgarråd har nu även kommenterat kaninepisoden på sin blogg, och där finns även ännu en bild att skåda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar