onsdag 10 november 2010

Krisnivån inom S har uppnåt Godwin-status

Eller hur ska man annars tolka gästinlägget hos s-info-bloggaren Eva Hillén Ahlström?

"Jag kan inte se någon skillnad mellan Nazisterna och Nya Moderaterna."

I andra delar av partiet meddelar Mona Sahlin att hon ställer sin plats i partistyrelsen och VU till förfogande, men att hon själv inte har några tankar på att avgå. Något spår av en framåtsyftande och konstruktiv eftervalsanalys finns inte. Istället lägger övriga i S-ledningen kraft på att skylla valnederlaget på varandra.

Krisen inom Socialdemokratin förefaller för en utomstående betraktare bli svårare och djupare för varje dag som passerar: Socialdemokraternas ledning är ockuperad med ett internt blamegame, medan partiets begåvningsreserv klappar Godwin på axeln och jämför sjukförsäkringsreformen med förintelsen.

Det är verkligen tur för sossarna att det är fyra år kvar till nästa val. De har nämligen en hel del uppstädning att göra i partiet till dess, om de alls ska ha någon chans att revanschera sig. Och uppenbarligen gäller detta både högt och lågt i den Socialdemokratiska hierarkin.

4 kommentarer:

 1. Jag trodde först att det var någon som dragit en sådan parallell i samband med DN-artikeln, men det var kanske lite värre...

  SvaraRadera
 2. Haha, ja det hade varit att ta i :) Plus att den där DN-artikeln med all sannolikhet inte var så snyggt redigerad (eller, tja, det var nog precis det den var...), dvs att DN klippt ihop lite olika saker för att det skulle se värre ut än vad det finns direkt stöd för. Fast å andra sidan är det nog för min del att det finns spekulationer åt det hållet för att jag ska tycka att gränsen är nådd.

  SvaraRadera
 3. Men det är ju många som använt begrepp som fascism och dylikt om Moderaternas förslag i den nya stadsdelen (inklusive jag), så det är inte så långt borta...

  SvaraRadera
 4. Förvisso, men att blanda in Godwin i debatten tillhör liksom en egen liga :)

  SvaraRadera