fredag 29 oktober 2010

Från drev till paparazzi


Nu har mediadrevet mot Arkelsten verkligen tagit otrevliga proportioner. Expressen stoltserar idag med paparazzibilder på en gråtande Arkelsten.
Grattis. Ni har lyckats bevisa att Arkelsten är mänsklig. Att hon inte skakar av sig det drev ni i allra högsta grad är delaktiga i med en axelryckning. Att även hon har känslor. Jag antar att ni är stolta över er bedrift; att ni är nöjda över er själva, att det känns schyst: "Vi fick henne, vi fick henne som fan - och vi fick det på bild." Grattis. Ni lyckades slå Aftonbladet i att passera anständighetens gräns. Skämmes ta mig fan.
----
Hanif Bali skriver mycket läsvärt om att så gott som alla riksdagsledamöter torde vara skyldiga till "synden" som Arkelsten nu blir offentligt lynchad för.
Jonas Morian tycker även han att det har gått för långt nu - även om han, till skillnad från mig, tycker att Arkelsten faktiskt har gjort bort sig. (Ärligt talat Morian, vad är det för skillnad på att sitta i en bolagsstyrelse och i styrelsen för en fackförening? Vad är det för skillnad att bli bjuden på en studieresa av ett oljebolag eller RFSU?)
Per Ankersjö skriver om vikten av att man som politiker insamlar information på bredden och hur oglamouröst detta egentligen är.

3 kommentarer:

 1. Expressen och AB är i grund och botten samma skrot och korn. Asgamar som lever på att göra en höna av en fjäder. Den enes död, den andres bröd.

  /Bredsy

  SvaraRadera
 2. Jag håller med dig. Mediedrevet har nu gått alldeles för långt. Arkelsten har visat prov på dåligt omdöme. Det är helt klart. Men Aftonbladet och Expressen behandlar henne värre än en brottsling. Media ska kritiskt granska makten, inte ägna sig åt dömmande verksamhet. Om Arkelsten har gjort något som kan misstänkas vara brottsligt så ska det i vanlig ordning utredas av rättsväsendet. Hon är oskyldig till motsatsen har bevisats och har rätt till personlig integritet.

  /Frekar06

  SvaraRadera
 3. Tack för kommentarer Bredan och Frekar.

  SvaraRadera