torsdag 2 september 2010

Varför kampanjar inte (S) med Mona Sahlins lön?

Så kom då dagen då Socialdemokraternas egna assassiner iscensatte sitt försök till karaktärsmord på statsministen.

Tack vare att Expressen fick nys om kampanjen - dirigerad direkt från Socialdemokraternas högborg på Sveavägen 68 - och att detta genast fick avtryck i bloggosfären, tror jag att operationen skadar Socialdemokraterna och Mona Sahlin mer än Alliansen och Fredrik Reinfeldt.

I Resumé tar Socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig i från tårna när han försöker försvara skamgreppet. Börjar frustrationen månne lysa igenom?

"Det är fakta till skillnad från Moderaternas kampanj som är ren, jävla lögn säger Socialdemokraternas valgeneral Bo Krogvig till Resume.se."


I DN försöker partisekreterare Ibrahim Baylan förklara syftet med kampanjen. Försöket dränks dock av dånet från Baylans egna artikel på temat i kombination med hans tidigare vädjan om att fokusera på politik och inte person.


I både SvT och TV4 försvarar Mona Sahiln tilltaget med att "både jag och Reinfeldt" är höginkomstagare. Men varför illustrerar hon i så fall inte vad det nu är Socialdemokraterna vill visa genom att skylta med sin egen privatekonomi? Hon har ju lyckats förhandla till sig en dubbel lön för att kunna matcha statsministern, så jämförelsen dem emellan skulle ju vara helt identisk. En sådan kampanj tror jag också skulle ha stärkt Socialdemokraterna, istället för tvärt om. Men när de egna väljarna varken tror på valseger eller vill behålla sin ledare är det kanske inte någonting man vill skylta med...?

----
Nya blogginlägg i frågan: Johan Linander, Johan Ingerö, Thomas Böhlmark, Kent Persson, Niklas Lindgren, Mikael Andersson, Johan Pettersson, Johan Örjes, Kulturbloggen,

1 kommentar:

  1. De rödgröna har till stor del insett själva att en framgång i valet är omöjlig med Mona Sahlin som ledare.
    Även en fisk som dragits upp på land sprattlar en stund

    SvaraRadera