tisdag 14 september 2010

Vänsterpartiet goes full montySteget från bröstpump till bara bröst tog inte längre än en vecka för Vänsterpartiet. Och, nej, jag tänker inte kritisera tilltaget som sådant. Stripshower är mig veterligen inte förbjudet i Sverige? Möjligtvis kunde kanske informationen om att det var en stripshow som stod på agenden ha kommunicerats tydligare så att människor som inte ville se uppträdandet hade kunnat välja att inte gå dit - men det är en parantes i sammanhanget.

Däremot tycker jag att det är tämligen komiskt att jämföra Vänsterpartiets krav på att alla hotell ska vara porrfria..."Alltför många hotell envisas med att sälja porrfilmer till sina kunder - rakt in i hotellsängen. Detta har också omvittnats som ett problem för hotellpersonalen. Hotell ska vara tillgängliga för alla, även för ungdomar som bor på hotell i samband med idrottstävlingar och barnfamiljer."

...med Lennart Redniks (V) försvar av tillställningen (jag kunde inte låta bli att kommentera lite ^^):

"– Det ingick en stripteasescen som en del i en burlesk – det var underhållning för alla."


Med andra ord: Striptease i Vänsterpartiets regi är underhållning för alla - striptease i hotell-TV:n är det inte.


"– Numret handlade om att klä av högern och visa att vi alla är socialister innerst inne."


Så strippan var alltså egentligen Moderat?


"– Vissa tål inte att se lite naket. Så fort det kommer lite naket blir folk upprörda. [...] Vad är det för fel på att en kvinna tar av sig kläderna?"


Jepp, så kan det vara, och nej, inget alls. Men återigen, Vänsterpartiet vill alltså förbjuda porr på hotell-TV:n eftersom...?


Temat för showen var "Rocka röven av högern". Bara rubriken får mig osökt att tänka på 70-talet, och då är kopplingen inte speciellt långsökt längre. Jag tycker faktiskt att det är ett ganska kul inslag i valrörelsen. Dessutom är det välkommet att Vänsterpartiet omprövar sin förbuds- och förmynderiattityd - även om det nog finns andra områden än striptease där det skulle finnas ett mer trängande behov det. Kanske är även detta ett tecken på Vänsterpariets nyliberala influenser ;)


----

I media: DN, AB, SvD

----

Andra som bloggat: Thomas Böhlmark, Tokmoderaten, Kultur och Kritik

1 kommentar:

  1. Klippet från SvT verkar inte må så bra - samma symbol syns även på deras hemsida. Vi får se om det löser sig under dagen...

    SvaraRadera