fredag 10 september 2010

Vad tycker du egentligen Palm?


Dagens avslöjande var att Vänsteroppositionen har smygändrat sitt valmanifest. Men denna cirkus verkar inte vara slut än.

Veronica Palm (S) var tidigt ute och argumenterade för förslaget om att alla arbetsgivare ska göra årliga lönekartläggningar - ni vet, det förslag som Vänsteroppositionen nu har ändrat i smyg.

Till SR sa hon 31/8 (min fetning):


"Vi tycker att det är så pass viktigt att män och kvinnor får lika ekonomiska förutsättningar och att kvinnor inte diskrimineras. Vi tycker att alla företag ska omfattas."

Och på sin egen blogg skrev hon samma dag (min fetning):


"Det är dags att bryta den ordningen och på riktigt avskaffa kvinno-lönerna. Den borgerliga regeringen har urholkat jämställdhetsarbetet på arbetsplatserna, och idag så lovar vi rödgröna att återupprätta arbetet. Alla företag ska upprätta jämställdhetsplaner och göra löne-kartläggning varje år. Om ojämställdhet som man ser inte åtgärdas efter upprepade kartläggningar vill vi kunna utfärda vite.

Det är dags att ta i på allvar. Eller som det sjungs: Det ska va knoppen inte snoppen som ger lön."

Idag skriver Palm på Newsmill (min fetning):"Slutligen frågan om jämställdhetsplaner som Thand Ringqvist ser som ett stort hot mot småföretagare. Vårt förslag gäller företag med minst tio anställda, jämfört med dagens tjugo. Vi tycker det är rimligt att ett så pass stor arbetsplats har en plan för hur kvinnor och mäns löner och arbetsvillkor bedöms på samma grund."

Vad hände med Palms tidigare uttalande i både media och på sin blogg, om att detta är så viktigt att alla företag ska omfattas? Vad håller sossarna på med egentligen? Tror de verkligen att väljarna är så lättlurade? Finns det ingen jäkla ryggrad i det där partiet?

----

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar