tisdag 14 september 2010

SEKO jämför Olofsson med Saddam


SEKO:s förbundsordförande Janne Rudén tycker uppenbarligen att det är smakfullt att jämföra näringsminister Maud Olofsson med en massmördande diktator. När Politikerbloggen ringer upp Rudén för en kommentar förefaller hans enda ursäkt vara att "Det är ett uttryck som vi har haft länge."

Jaha, det gör ju saken mycket bättre. Det är alltså inte bara ett förfluget uttryck från Rudéns läppar, utan en vanligt förekommande smädelse av näringsministern hos SEKO, och gud vet vilka andra fackförbund. Man undrar ju vad det är för kultur som tillåts frodas i dessa sammanslutningar?

Fackförbunden gick i taket när CUF lanserade sin kampanj "Arbetsmarknaden är ett jävla skämt". I LO-tidningen jämfördes CUF med Silvio Berlusconi (och indirekt även med SD och Hells Angels), LO:s ungdomssekreterare kallade kampanjen för "ett desperat försök att synas", och i Dagens Arbete skröt "LO-aktivister" med att de aktivt motarbetat, rent av saboterat, CUF:s kampanjande.

Tydligen är det lätt för fackförbunden att vara ömfotade när det gäller dem själva. När det gäller andra har man däremot inga skrupler alls. Och så undrar LO-förbunden varför man tappar medlemmar...

Jag är så fruktansvärt trött över den dynga som LO-förbunden överöser valrörelsen med. Jag ser fram emot den dag då fackförbunden sätter sina egna medlemmars intressen först, istället för att vara Socialdemokraternas lydiga smutsassassiner.
----
Andra som bloggat: Johan Hedin, Opinionsbloggen

2 kommentarer:

  1. Spara lite luft Lake, det kommer mer.

    Rudén har även pekat ut Torstensson som personligt ansvarig för dödsfallet i den tragiska tågolyckan häromdagen.

    Detta (i) innan någon vet vad som hänt och (ii) utan att ha koll på statistiken.

    SvaraRadera