måndag 6 september 2010

Så tappade Wetterstrand masken till slut

Maud Olofsson och Maria Wetterstrand möttes igår i Agenda för att diskutera de olika blockens klimatpolitik (20:05 in i klippet).

Olofsson fullständigt krossade Wetterstrand i denna debatt. Det är nog första gången jag ser Wetterstrand förlora en debatt så tydligt som igår - hon brukar oftast vara oerhört skicklig i retorik och argumentation, men igår mötte hon sin överkvinna. Olofsson lyckades beskriva alla de framgångar på kilmat- och miljöområdet som Alliansen med Centerpartiet vid rodret genomfört, samtidigt som hon fick Wetterstrand att indirekt erkänna att oppositionen inte har någon politik för sin ambitiösa målsättning.

Kanske var det därför Wetterstrand inte kunde hålla masken längre. De stora skriverierna om gårdagens sammandrabbning handlade nämligen inte om själva debatten i Agenda, utan om den efterföljande debatten utanför studion.Det var uppenbart att Wetterstrand inte ville diskutera vilka åtgärder hon har för att nå oppositionens klimatmål. För sanningen är att de inte har några åtgärder. Knappt en tiondel av av målsättningen är redovisad, och de åtgärder som vänsteroppositionen har valt är också bland de mest ineffektiva och dyra åtgärderna man kan välja (läs rapporten här). Inte konstigt att Wetterstrand tappade masken och uppvisade en synnerligen arrogant och infantil sida.

Liksom Åsa Westlund (S) verkar Wetterstrand tro att målsättningen är det viktiga och att resten liksom kommer av sig självt. Det är i och för sig inte någon nyhet att en Socialdemokrat resonerar så, de har ju i åratal tjatat om målsättningen "full sysselsättning" utan att kunna redovisa någon trovärdig jobbpolitik. Där har Wetterstrand och Westlund uppenbarligen funnit varandra.

----

Andra som bloggat: Mikael Andersson, Magnus Andersson, ETR, PL&C

3 kommentarer:

 1. "Wetterstrand tappade masken"
  Tyckte Maria skötte sig bra. Inte konstigt att hon började tappa tålamodet när Maud med sin härskarteknik hela tiden, åter o åter igen, sa -men snälla Maria kan inte du redovisa ton för ton, som om Maud pratade till en 10-åring och gällde en matteuppgift. Det spelade ingen roll att Maria kunnigt svarade det enda Maud hade att komma med var visa "ton för ton".

  Se hela inslaget igen o avgör:
  http://tv.expressen.se/nyheter/politik/1.2123777/har-ryker-de-ihop-efter-tv-sandningen

  SvaraRadera
 2. Bertil,

  Varför är det så att så fort vänsteroppositionens företrädare blir pressade i en fråga så är de utsatta för härskartekniker? Det var uppenbart att Wetterstrand inte kan redovisa hur hennes politik ska bli verklighet - är inte det anmärkningsvärt?

  Jag har sett klippet, det är ju som du kanske märker om du läser mitt inlägg just på grund av det jag skriver detta inlägg.

  Jag tycker inte att Olofsson behandlar Wetterstrand som en 10-åring - Olofsson försöker ju faktiskt föra en vuxen diskussion, medan Wetterstrand bara käftar emot, avbryter och grejar med annat. Men när du säger det så påminner faktiskt det beteendet ganska mycket om en obstinat 10-åring... ;)

  SvaraRadera
 3. Jag har också sett klippet, och jag håller helt och hållet med Bertil. Wetterstrand försöker föra fram en saklig argumentation, Olofsson kör över och lyssnar överhuvudtaget inte på vad Wetterstrand säger - typiska försök till makttekniker, samt väldigt arrogant.

  SvaraRadera