tisdag 7 september 2010

(S) desperata jakt på röster

Läser idag i GP:s ledare om det brev som Anders Hagberg, Ordförande i Kommunal Väst, skickat ut till alla medlemmar:


Hej Kommunalare!
Om ett par veckor är det val i Sverige. Jag hoppas att du som medlem i Kommunal Väst använder dina demokratiska fri- och rättigheter genom att rösta den 19 september.

I valet 2006 valde 400 000 LO-medlemmar att stanna hemma på valdagen. Många av dem var kommunalare som du och jag. Därför vann den borgerliga alliansen med knapp majoritet. Hade fler tagit sig till vallokalerna hade resultatet sannolikt sett annorlunda ut.

¤ Då hade vi sluppit privatiseringar, personalneddragningar och skattesänkningar för dem som redan har.
¤ Då hade vi sluppit se våra sjuka och arbetslösa vänner utförsäkras och fråntas möjligheten att försörja sig.
¤ Då hade vi sluppit attackerna på kollektivavtalet och fackföreningsrörelsen.

Sverige har blivit kallt, det märkar vi på våra arbetsplatser och i samhället i övrigt. Men den 19 september så kan vi ändra inriktning…

Kommunal tror på ett samhälle där vi betalar skatt efter bärkraft. Vi tror på ett samhälle där alla har lika goda möjligheter till vård skola och omsorg, oavsett plånbokens storlek. Den svenska skattefinansierade välfärdsmodellen är hotad i dag, men vi tänker ta fajten för regeringsskifte i ödesvalet den 19 september 2010.

Ta med dig dina arbetskamrater och rösta för förändring. Kom ihåg att du kan
förtidsrösta redan från den 1 september. Jag skall rösta, skall du?

Med kamratliga hälsningar
Anders Hagberg
Ordförande Kommunal Väst"Kommunal tror på ett samhälle..." Det vill säga, antingen är du med oss, eller så är du emot oss. Rätta in dig i ledet. Är det verkligen fackföreningarnas uppgift att lägga sig i vilket parti som medlemmarna röstar på? Att dessutom spä på det hela med lögner gör saker och ting inte speciellt mycket bättre. Brevet andas desperation.

Men det är inte bara LO-förbunden som är desperata. Runt om i Sverige arrangerar Socialdemokraterna med Mona Sahlin i spetsen så kallade "röstskolor". Efter att Sahlin hållit ett brandtal om hur hemskt Alliansens Sverige är lotsas deltagarna under tjo och tjim till en vallokal, medan Sahlin&co väntar utanför med kramar och autografer. Alla nöjda, alla glada.En hedersvärd insats för demokratin, eller ett fulspel för att ragga röster? Jag måste ärligt talat säga att jag är tveksam.
----
Frank Thorén Hall lyfter ett annat skrämmande exempel från sin arbetsplats.

2 kommentarer:

  1. Skrämmande i dubbel bemärkelse. Dels att de är så desperata att de nästan följer med in i valbåset, dels att det kanske kommer ge en rejäll utdelning med favör för S och följd att Alliansen förlorar valet. Det var med anledning av detta, som jag postade en sak på din FB-mail. Svara gärna där,

    Hälsningar från vännen
    Bredsy

    SvaraRadera
  2. Jag har sett ditt mail Bredan och jag har skickat det på remiss till någon som förhoppningsvis kan svaret :)

    SvaraRadera