torsdag 2 september 2010

"Det är mer värdigt att gå på bidrag än att ha jobb"

Det sa Mona Sahlin indirekt - eller så gott som direkt - i gårdagens debatt med Reinfelt i Aktuellt. (Klippet går av någon anledning inte att bädda in, så du får nöja dig med en länk.)

"Det kanske finns andra sektorer där de kan jobba. Det kanske finns utbildningsinsatser som de behöver nås av. De kanske behöver bättre ersättningssystem så att de också kan leva på ett värdigt sätt. Det finns andra sätt än att städa hos varandra." (19:25 in i klippet)

Smaka på det. "De kanske behöver bättre ersättningssystem så att de också kan leva på ett värdigt sätt." I Mona Sahlins värld är det tydligen mer värdigt att stå med mössan i hand hos än att ha ett eget jobb att försörja sig på. Hennes budskap till alla dem som fått jobb tack vare RUT, som de vid äventyr av ett regeringsskifte riskerar att förlora, är att A-kassan ska höjas. Så att de kan leva på ett värdigt sätt.

Om Sahlin inte har sagt det rakt ut tidigare så gjorde hon det i alla fall igår: Det finns värdiga jobb, och det finns ovärdiga jobb. Jag frågar mig vem i helvete hon är att avgöra det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar