fredag 24 september 2010

Alla dessa [...] spekulationer...

Jag tror att Expressen lider av rejäl nyhetstorka. Deras toppnyhet idag är att källor inom Centerpartiet spår Maud Olofssons avgång (har vi hört det förr?). För att stärka sitt case har de skickat ut en enkät till ett okänt antal "förtroendevalda centerpartister" och konstaterar triumferande att:


"I Expressens unika eftervalsenkät svarar 45 procent av de aktiva centerpolitikerna att de tror att Maud Olofssons dagar är räknade."


I marginalen till höger om artikeln redovisas hela undersökningen. Där framkommer det att 55 procent istället svarat att de tror att Olofsson kommer att leda Centerpartiet i valet 2014. En majoritet av de som svarat stödjer således inte Expressens tes - men det nämns givetvis inte i brödtexten (vem är förvånad?). Därtill redovisas inte svarsfrekvensen på enkäten, varmed det är omöjligt att avgöra om undersökningen säger någonting över huvud taget.

Jag är så vansinnigt trött på alla dessa spekulationer. I synnerhet när man därtill försöker understödja dem med hjälp av tesdrivande kvasiundersökningar. Sic.

----
Johan Hedin bloggar på förekommen anledning istället om Annie Johansson och hans förhoppning om att hon blir statsråd. Själv håller jag alla tummar i kors för att så också ska bli fallet; Oh, what a joy!

2 kommentarer:

  1. Du får väl hålla med om att det är en jättenyhet! Inte att Maud ska avgå, det var givet efter det urusla valresultatet. Men att hon ska efterträdas av Annie J, kvinnan som gav oss FRA, och därigenom i princip omöjliggöra fortsatt riksdagsplats för C.

    SvaraRadera
  2. Anonym, Kommer osökt att tänka på sagan om Peter och Vargen...

    På vilket sätt menar du att Annie Johansson är den som är orsaken till FRA? Var det hon som föreslog lagen? Var det hon som höll ett brandtal i riksdagen till lagens försvar? Det finns väl åtskilliga andra personer som är långt mycket mer "skyldiga". Ändå väljer ni att hetsa på Annie - en av få som faktiskt initialt vågade säga ifrån när det väl begav sig.

    Fundera på om det verkligen är rätt person ni har valt att kanalisera er besvikelse mot. Jag vet nämligen att ni gör ett stort misstag. Snacka med Peter får du se ;)

    SvaraRadera