torsdag 26 augusti 2010

Partiledarutfrågningen: Betyg på Mona Sahlin


Mona Sahlin var först till rakning i SvT:s partiledarutfrågning. Upplägget i SvT var bra, frånsett det pinsamma mitteninslaget med komikern(?) Henrik Dorsin. Ärligt talat, vad tillförde det programmet? Frågorna var tuffa, som de ska vara i valrörelsens slutskede, och Anna Hedenmo och Mats Knutson var väl pålästa.

Svårast hade Sahlin med A-kassan och utrikespolitiken (läs mer här), men rörande RUT och ungdomsarbetslösheten tycker jag att hon kom lite väl lindrigt undan. Hur kommer det sig att ROT-avdraget ska vara kvar men inte RUT? Och varför föreslår hon egna sänkningar av arbetsgivaravgiften för att lösa ungdomsarbetslösheten när hon samtidigt avfärdar Alliansens sänkningar som overksamma?

Överlag tycker jag inte att Sahlin imponerade. Hon pratade allt för mycket om vad Alliansen har gjort, och allt för lite om vad hon själv konkret vill göra. Stundtals blev hon också så provocerad av följdfrågorna att hon höjde rösten och surnade till - det var en uppenbart pressad oppositionsledare som invigde programserien.

Betyg: En svag tvåa

----
I media: Svd, DN, Exp
----

Andra som bloggat:
Johan Hedin
----
Update 27/8: Ser att Aftonbladets Lena Mellins analys är snarlik undertecknads :)

1 kommentar:

  1. RUT. Alltså, varför ska detta skattesubventioneras? Enda anledningen är om det är sjuka människor som behöver hjälp eller kanske också för pensionärer. För övrigt är det så 1800-tal att ha en städerska hemma.

    Min familj, med två heltidsarbetande och tre barn, har barnen med oss i städningen. Det, om något, ger värde för framtiden.

    Skulle någon vilja ha städhjälp, kan man gott betala det pris som marknaden bjuder, om det nu är så viktigt att få städat hemma.

    Det är skillnad på RUT och ROT. Städa klarar 95%. Att bygga till klarar inte många...

    SvaraRadera