tisdag 31 augusti 2010

Partiledarutfrågningen: Betyg på Göran Hägglund
Göran Hägglund
tog vid i SvTs partiledarutfrågning. Det började tufft med frågor om "verklighetens folk", dvs att politiker inte ska lägga sig i vanliga människors liv, där Hägglund pressades hårt rörande partiets inställning i frågor som införselkvoter för alkohol och homosexuellas rättigheter. Därefter fortsatte pressen i frågorna om skillnaden i skatt mellan lön och pension - där Hägglund rörde till det något för sig - samt om privata sjukvårdsförsäkringar.

Anna Hedenmo och Mats Knutson var verkligen på bettet idag. De var nog till och med tuffare än vid utfrågningen av Mona Sahlin - betydligt tuffare än vid utfrågningen av Jan Björklund. Jag tror återigen att det har att göra med att Hägglund till en början sänkte sin gard och började tveka något. Lite löjligt blev det dock när de började älta om Kd:s löfte om sänkt bensinskatt under föregående valrörelse. Det är väl klart som korvspad att alla partier inte kan få igenom alla sina frågor vid en kompromiss!

Ungefär halvvägs in i programmet började dock Hägglund att komma igen. Den ideologiska utläggningen om vinster i vården, mot kvoterad föräldraförsäkring och om allas ansvar att så långt som möjligt ordna med egen försörjning var riktigt bra. Nu visade även Hägglund upp sin humoristiska sida som vi har lärt oss att uppskatta.

Sammantaget var det en godkänd insats, framförallt mot slutet.

Betyg: En trea

----
Tidigare betyg: Mona Sahlin - en svag tvåa, Jan Björklund - en fyra
----
I media: DN, SvD, AB 1, AB 2, Exp 1, Exp 2

1 kommentar:

  1. Det är väl lätt att vinna ett val med att ge massa fina löften, typ sänkt bensinskatt, men sedan "gömma sig" bakom ett alliansförslag som ger HÖJD bensinskatt. Ska det vara allianser ska de ha gemensamma valrörelser, annars blir det bara bluff och båg som senast.


    Glömmer heller inte dataintrånget...

    SvaraRadera