tisdag 17 augusti 2010

Om unga sossar och politisk pedofili

Via Federley finner jag det mest avskyvärda blogginlägg jag någonsin läst. Nima Gholam Ali Pour (S) skriver på bloggen "Möjligheternas Malmö" alias "Unga sossar" om CUF:s stjärnskott Elias och Love. Med namn och bild hängs Elias och Love ut i ett långt blogginlägg.

Kontentan är att det är synd om duon eftersom de är fjorton respektive femton år och aktiva i ett ungdomsförbund. Därmed är de hjärntvättade. Därmed borde de inte få synas i debatten. Därmed borde socialtjänsten utreda dem. Och eftersom Nima själv sitter i socialnämnden i Malmö vet han vad som är bäst för "barnen".

Tyvärr är dessa översittarfasoner bara en liten parantes i jämförelse med det avsmakliga språkbruk som skribenten brukar sig av (min fetning):

"Att man använder ett barn som megafon för nyliberala idéer är bland de vidrigaste saker som jag sett ett politiskt parti i Sverige göra. Här har vi ett barn som vill göra något gott och Centerpartiet har skrivit debattartiklar åt honom och använt honom som ett verktyg för att basunera ut sin högerextrema politik. Det här är inget annat än politisk pedofili."

"Man har helt och hållet tagit ifrån barnet allt och använt honom endast som ett redskap för att basunera ut sin politik. Jag måste säga att det är bland det äckligaste jag sett."

"Det som är löjligt med produkten Love Lyssarides är att den politiska sekreterare som ligger bakom detta påhitt inte ens brytt sig om att hitta riktiga fel. Utan man har endast velat föra fram Centerpartiets budskap fastklistrad på ett barns ansikte."

"Kanske är detta roligt för CUF-ordföranden Magnus Andersson. Men han borde läsa en bok om Tyskland under Hitlers regim där man också använde barn för att basunera ut ett politiskt budskap."

"Tänk er bara. De har utnyttjat detta barns ansikte, hela hans själ, bara för att föra ut Centerpartiets budskap. Vad gör de med honom sedan när man trampat på hans integritet på detta sätt?"

Man kan med fog ställa sig frågan om Nima Gholam Ali Pour för en sekund övervägde Elias och Loves integritet när han med namn och bild hänger ut dem på sin blogg och dessutom anser att socialtjänsten borde utreda dem bara för att de råkar vara politiskt aktiva? Kontentan är inte att det är hemskt att de syns i debatten. Kontentan är att de säger fel saker. Och Socialdemokratin vet av erfarenhet att det mest effektiva sättet att göra sig av med en duktig motdebattant är att genomföra ett karaktärsmord. Denna gång söker man göra det under den smakfulla parollen "politisk pedofili" [sic].

Samtidigt som jag hoppas att Elias och Love inte tar åt sig av detta avskyvärda inlägg, skickar jag en stilla förhoppning om att Nima Gholam Ali Pour inte får förnyat förtroende i Malmös socialnämnd. Personer med sådan vedervärdig människosyn har inget där att göra.

----
Edit kl 18:20: Upptäckte strax efter att detta inlägg publicerats att texen på Unga sossar hade redigerats. Meningen "Det här är inget annat än politisk pedofili" är numera utan förklaring borttagen. Otur för Nima att jag hann ta en skärmdump. Vågar han inte längre stå för det han har sagt? Det var ju... vuxet.

7 kommentarer:

 1. Nima verkar dock även vilja stå fast vid sitt angrepp på sin egen blogg.

  SvaraRadera
 2. När man har grävt en grop åt andra och fallit själv däri bör man sluta gräva.

  Någon partikamrat till Nima borde kanske upplysa honom om detta...?

  SvaraRadera
 3. Nu har han plockat bort inlägget och ber om ursäkt!

  SvaraRadera
 4. Tack för tips, då ska jag genast skriva ett nytt inlägg!

  SvaraRadera
 5. Har nån frågat vad Nima tycker om:
  "Kids for Obama"
  http://my.barackobama.com/page/content/kidshome/
  ;)

  SvaraRadera
 6. Gnäll gnäll gnäll. Gör ni centerpartister någonsin något annat än gnäller?

  Snyt er för fan, två sosseministrar har blivit mördade och ni sitter och snyftar som några andra blondinbellor om vad som står på nån blogg och om elaka LO:s kampanjer? Skaffa er lite perspektiv så kanske man kan respektera er i alla fall, om än inte gilla er.

  SvaraRadera
 7. Nicklas,

  Så du menar alltså att på grund av att två sjuka individer har mördat två S-ministrar för ganska många år sedan så har Socialdemokraterna idag rätt att likna Centerpartiet vid Nazityskland och politisk pedofili?

  SvaraRadera