onsdag 18 augusti 2010

Om unga sossar och bristen på ånger

Jag skrev igår om Socialdemokraten Nima Gholam Ali Pour från Malmö som i grova ordalag givit sig på två unga Cufare. "Politisk pedofili" och jämförelser med nazityskland är bara två exempel på den osmakliga retorik som präglade inlägget.

En av de utpekade Cufarna, Elias Giertz, svarar idag på anklagelserna om att han skulle vara utnyttjad i valrörelsen. Det är bedrövligt att en ung och engagerad person ska behöva försvara sin rätt att uttrycka sina åsikter bara för att han är just precis ung och engagerad. Är det så vi vill uppmuntra våra ungdomar att delta debatten?

Trots massiv kritik i kommentarsfältet till Nimas inlägg från alla politiska läger hördes inte ett knyst från skribenten. Det enda tecknet på att han uppmärksammat kritiken kom i form av en smygcensurering av inlägget - vilket dock inte gav så mycket eftersom det ursprungliga inlägget redan fanns dokumenterat i form av en skärmdump.

Igår kväll kom dock ett nytt inlägg från Nima, denna gång på hans personliga blogg med en rubrik där han talar om sig själv i tredje person. Ångrar han sig? Knappast. Istället är det CUF som har "förklarat krig mot Nima". Resten av inlägget ägnar han åt samma konspiratoriska och retoriskt förkastliga argumentation som i det första inlägget. Gropen han grävt åt sig själv blir bara djupare och djupare. Lyckligtvis visar även kommentarerna till detta inlägg att han står ensam i sin brist på empati och medmänsklighet.

Politikerbloggen meddelar nu att Nima har blivit utesluten ur Socialdemokraternas bloggnätverk Netroots. Det är bra att Socialdemokraterna markerar på detta sätt. Det hedrar dem. Vi har alla ett ansvar att debatten förs på en schysst nivå, oavsett vilket parti man tillhör.
----
I media:
Nyheter24, Politikerbloggen
----
Bloggat: Magnus Andersson, Johan Hedin, Helen Törnqvist, Per Hagwall, Ville 1 och 2, Erik Hultin, Magnus Persson, Victor Zetterman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar