torsdag 19 augusti 2010

Miljöpartiet + Socialistiska partiet = sant?


Miljöpartiet verkar trivas på den vänstra planhalvan. De trivs till och med så väl att de skaffat sig nya(?) vänner. Den fjärde september i år slår de nämligen sina påsar samman med Socialistiska partiet vid en offentlig debatt hos vänsters akademi i Malmö.

Om utvecklingen håller i sig ser jag fram emot ett eventuellt seminarie om lönepolitiken tillsammans med Kommunistiska Partiet i vår. Det första steget är ju redan taget.

4 kommentarer:

 1. Menmen. Borde inte den gröna kapitalismen också få företrädas i en sådan debatt, även om chansen att publiken är välvilligt inställd är ganska liten? Lilla Torg-centern exempelvis verkar inte vara inbjudna enligt affischen...

  SvaraRadera
 2. Och mitt självklara svar blir givetvis:

  "Centerpartiet verkar trivas på högeryttern. De trivs till och med så väl att de skaffat sig nya(?) vänner. I oktober förra året slog de nämligen sina påsar samman med Sverigedemokraterna vid en offentlig debatt i SVT."

  Kom igen nu Albin, i våra kommentardiskussioner här visar du ju tydligt att du egentligen resonerar väldigt bra. Varför inte i inläggen också?

  SvaraRadera
 3. Tack för komplimangen Jesper :)

  Jag hoppas att du förstår att mitt inlägg var en smula ironiskt?

  Vad gäller din jämförelse med att debattera _mot_ Sd i morgonsoffan så faller din jämförelse platt till marken. För du menar väl inte att Mp kommer att representera grön kapitalism i debatten? Det vore i så fall en sensation av rang. Det är väl ganska givet att Socialistiska paritiet och Mp båda är på plats för att förespråka "ekosocialism", eller?

  Vad gäller din hänvisning till DN-ledaren så vill ajg bara uppmärksamma dig på att den är från 2006. [a href="http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2009/Skuggor-av-ett-forflutet--Bondeforbundet-och-trettiotalet/"]Centerpartiet har redan givit ut den boken som efterfrågas[/a].

  Hoppas på fortsatta trevliga diskussioner!

  SvaraRadera
 4. Det fanns en annan artikel från förra året som jag hade tänkt länka, men uppenbarligen hade jag för bråttom. :P

  Så den är redan ute? Det hade jag faktiskt missat! Mycket bra att veta. :-)

  Jag är alltid vaksam mot att dumheter kan vara ironi. Problemet, som alla egentligen känner till, är ju att ironi är sanslöst svårt i skrift.

  Det hela försvåras av att olika C-företrädare tjatat om MP som kommunister ett tag nu, och Maud såg inte det minsta ironisk ut när hon hävde ur sig det där i SVT-intervjun ang. friskolevinstförslaget (som jag tror du minns).

  Så ett tips i all välmening: Vill du framstå som ironisk, undvik sådant som andra i samma parti hävdar på fullt allvar.

  Då blir det ju kul istället, och det gillas. :-)

  SvaraRadera