onsdag 18 augusti 2010

Butlerutspelet splittrar Socialdemokraterna

Socialdemokraternas utspel om Tunnelbanatjänster, TUT, med möjlighet till egen butler i tunnelbanan splittrar Socialdemokraterna.

Statistik från politometern visar dessutom att Socialdemokratiska bloggare inte är speciellt förtjusta i att blogga om nyheten. Och det kan man förstå. Logiken i att tillsvidare vilja behålla ROT, men direkt avskaffa RUT, samtidigt som man nu vill införa butlertjänster i tunnelbanan är inte helt given.

Tidigare i veckan var också Jonas Morian ute och ifrågasatte just precis det märkliga i Socialdemokraternas inställning från ett jämställdhetsperspektiv.

I dagens Aftonbladet-debatt går nu även ett par andra Socialdemokrater ut och ifrågasätter partiets inställning till RUT-avdraget:

"Det system som i Sverige införts av den borgerliga regeringen ger avsedd effekt. Köp av hushållstjänster ökar, företagen anställer och svartjobben minskar. I Finland infördes ett snarlikt system av en socialdemokratisk regering och effekterna var liknande. I Sverige har frågan, helt i onödan, blivit skarpt politiserad. Så ideologiskt skiljande är inte frågan, här borde en eventuell rödgrön regering tänka om."

Socialdemokraterna har det verkligen jobbigt med RUT-avdraget, och det är inte så lite konstigt heller. Eftersom Mona Sahlin tidigare var positiv till RUT-avdraget kan man verkligen fråga sig vem det är som numera pekar ut partiets riktning i denna fråga? Identitetskris skulle de själva ha kallat det för om det rörde ett Alliansparti. Det kanske stämmer ganska bra in på dem själva i detta fall.

Måste bara avslutningsvis uppmärksamma på formuleringen "en eventuell rödgrön regering". Det verkar som att Socialdemokraterna har börjat tappa lite självförtroende på senare tid ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar