måndag 23 augusti 2010

Aftonbladet är en säkerhetsrisk

Mycket Aftonbladet på bloggen idag. Jag tror dock att detta tar priset.

Igår var Aftonbladets huvudnyhet att riksdagsledamoten Fredrick Federley åker mycket taxi. Utan att bemöda sig om en kommentar från Federley i förväg proklamerades det på löp och i artikeltexten att Federley åker taxi till och från krogen på skattebetalarnas bekostnad. Tidningen publicerade till och med en lång lista över Federleys taxiresor.

Idag får så Federley kommentera "avslöjandet". Han är en av tolv riksdagsledamöter som har en så pass hög hotbild mot sig att säkerhetspolisen beslutat att han måste åka taxi. Anledningen till att det står "möten" eller annat på kvittona är att det inte finns någon redovisningspost som heter "säkerhetsresa".

Hade Aftonbladet bara valt att kolla upp orsakerna bakom Federleys taxiresor hade de således funnit att det egentligen inte fanns något scoop. Tvärtom hade de kanske (förhoppningsvis) kommit fram till slutsatsen att deras missvisande repotage bara skulle förvärra situationen för Federley. Men i enlighet med sina riktlinjer för god publicistsed gjorde de givetvis inte det.

Aftonbladets agerande får till konsekvens att hotbilden mot en av våra redan mest utsatta riksdagsledamöter i onödan höjs, plus att alla och envar numera lätt kan se vilka hans favoritklubbar et cetera är och när han brukar besöka dem. Bra jobbat! Idioter.

2 kommentarer:

  1. Skriv gärna nåt i sajterna Sjöstadsbloggen och Sjöstadsforumet där Federley bor! Finns artiklar om honom där.

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset Jennie, det ska jag kolla upp.

    SvaraRadera