onsdag 7 juli 2010

Ring Broman i Almedalen, Onsdag

Här kommer ytterligare ett uppsamlingsheat från Almedalen.

1. Centerpartiets dag
Idag är det Centerpartiets dag. Maud Olofsson och Annie Johansson skriver idag på DN-debatt om hur Centerpartiet vill förändra arbetsmarknadspolitiken. Olofsson har även en artikel i GP. Jag är glad att se förslag om bland annat flexiblare arbetsrätt, lägre ingångslöner och ett avskaffande av arbetsförmedlingens monopol. Bra start på dagen - nu ökar vi! Jag hoppas verkligen att även skattepolitiken kommer att finnas med i Mauds tal kl 19 ikväll.

2. Littorin lämnar regeringen
Arbetsmaknadsminister Sven Otto Littorin meddelade precis att han avgår som minister. Privata skäl i anslutning till en pågående vårdnadstvist uppges vara anledningen. Efter att ha sett presskonferensen med Littorin måste jag säga att jag uppriktigt känner sympatier med honom. Han kan inte ha haft det lätt. Synd att det krockade med Centerpartiets dag, men all heder åt Moderaterna som inte höll på detta för att sabotera Socialdemokraternas eller Miljöpartiets dag.

3. Ternström lämnar Centerpartiet
Kan det likt Littorin vara en slump att Ternström meddelar sitt avhopp just i dag? Nej, knappast. Detta är noga planerat. Det handlar om att störa Centerpartiet och ge sken av att det finns ett utbrett missnöje i partiet. Det gör det inte, men det är ett halvhyfsat försök. Gäsp. Urlöjligt och knappast värt att kommentera vidare.

4. Björklunds tal
Folkpartiets tal igår bjöd inte på några nyheter. Det var äldrepolitik, skola, kärnkraft, försvar och EU för hela slanten. Det var ett helt ok, på gränsen till bra, tal - retoriskt och strategiskt väl genomfört, men som sagt inga nyheter. Björklund skröt också med att Fp skulle vara det utkristalliserade liberala partiet i Sverige, och att de var det långt innan det blev inne. Som bevis för detta nämnde han EU, kärnkraft och kunskapsskolan. Känns kanske inte som de mest liberala frågorna jag kan komma på - men vi kanske inte har samma syn på liberalismen? Det jag reagerade mest på var att han valde att inte tala ett ord om EMU och inte heller plockade upp Moderaternas skattehandske.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar