fredag 18 juni 2010

Smile29 antaget - nu måste alla goda krafter samlas


Via Hax och Falkvinge möttes jag i morse av beskedet att WD29, även kallad smile29, har nått det antal underskrifter som krävs för att antas av EP. En snabb titt på EP:s hemsida bekräftar också att så är fallet. Det var väldigt dystra nyheter. Det glädjer mig dock att Lena Ek snabbt var ute och kritiserade detta. Även Piraterna har gått ut med ett pressmeddelande, men från övriga partier hörs dessvärre inte ett knyst.

Men än finns det hopp. Lena Ek och Johan Linander utvecklar idag på Aftonbladet hur vi kan stoppa det idiotiska datalagringsdirektivet. Enligt DLD art 14.1 ska kommissionen utvärdera direktivet i år - ett arbete som ska vara klart senast i september. Enligt art 14.2 är kommissionen också skyldig att utreda alla synpunkter som inkommer från medlemsstaterna. Ek och Linander lyfter också flera intressanta rättsfall på området, som visar att vårt motstånd faktiskt har stöd i juridiken.

Slutsatsen är ändå den viktigaste:

"Vi vet att vi har rätt. Vi vet att vi har juridiken på vår sida. Men det räcker inte alltid. Vi måste också lyckas övertyga, i första hand, kommissionen om detta. Och här behöver vi hjälp. Här måste alla goda krafter samarbeta. Det gör vi också redan i Europaparlamentet med Piratpartiet. För några veckor sedan skrev Centerpartiet tillsammans med Piratpartiet en skriftlig fråga till kommissionen där vi påtalade bristerna i datalagringsdirektivet och försöker förmå dem att tänka ett varv till. Vi väntar fortfarande otåligt på svar.

Men för att lyckas med detta måste vi bli många fler som drar åt samma håll. Och alla insatser räknas. Du kan hjälpa till genom att gå med i facebook-gruppen ”Hands off my Google search”, som syftar till att väcka opinion mot smile29. Ju fler vi blir som säger ifrån, desto lättare blir det att stoppa datalagringsdirektivet.

Gå med
i facebookgruppen du också. Alla insatser har betydelse.

-----
I media: DN, Europaportalen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar