måndag 3 maj 2010

Tag vänsterpartiets luftskepp till vänsteroppositionens luftslott

Säga vad man vill om Vänsterpartister, men envisa är de! Robert Zackrisson (v) var med och motionerade till Vänsterpartiets kongress om att vi skattebetlare (givetvis!) skulle tvingas vara med och finansiera forskning på luftskepp. Enligt Zackrisson finns framtiden i långsamma och väderberoende luftfarkoster (ja, adjektiven är faktiskt hans egna!).

I dagarna har Zackrisson dammat av sin motion och skriver på Expressen sida 4 en uppmaning till sin partiledare, och övriga vänsterpolitiker också för den delen, att de inte får glömma luftskeppen i infrastrukturpolitiken. De ska till och med få ett "stort utrymme" i vänsteroppositionens redan underfinansierade och lagstridiga infrastrukturanslag.

Däremot skulle det kanske vara bra om vänsteroppositionens fyra partiledare tog sig en tur i det imaginära luftskeppet så att de kan beskåda det luftslott de idag har presenterat. Förhoppningsvis vore en sådan besiktning så nära ett förverkligande de skulle kunna komma, ty om det skulle tillåtas bygga det vore det ett dråpslag värre än skattefinansierade luftskepp...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar