tisdag 4 maj 2010

Det är skillnad på höger och vänster

Bilden ovan från ett 1 maj-tåg 2009 kommer från bloggen Björnbrum.
Bildtexten lyder: "Jag såg flera som passade på att boxa till
"Arbetar-Fredrik" eller nypa honom i örat! Rätt åt'en!"

Det blev stor uppståndelse för några dagar sedan när vänsteroppositionens budgetutspel jämfördes med "Tobleronepolitik". Socialdemokraterna blev som tokiga. Thomas Bodström tog i från tårna och framhöll att Alliansen försökte piska upp en hatstämning, medan Thomas Östros menade på att detta var startskottet för den värsta smutskastningskampanjen sedan 1928.

Allvarligt talat. Tobleronejämförelsen var förvisso ett mindre slag under bältet, men det ändrar inte det faktum att jämförelsen är väldigt fyndig och dessutom anspelar på en sann historia. Mona Sahlin har genom historien visat att hon har svårt att skilja på sina och skattebetalarnas pengar. Har man gjort bort sig så grovt så måste man ha lite självdistans och tåla lite pikar, i synnerhet när man aspirerar på posten som Sveriges statsminister.

Om nu denna anspelning på tobleroneaffären var så hemsk att hela den Socialdemokratiska partiapparaten går ut och klagar i media, kan man fråga sig hur de ska reagera på följande Socialdemokratiskt regisserade smutskastningskampanjer med anledning av deras högtidsdag första maj:

I Linköping var sångaren Mikael Wiehe inbjuden att uppträda. Där framförde han en sång om Alliansen med textraden: "Vill du skära dem i bitar, och slå in dem i paket. Drömmer du om huvuden som ligger i en korg. Vill du sätta upp en galge på närmaste stora torg." De lokala S-företrädarna har uppenbarligen inget problem med att lämna plats åt våldsälskare som uppmuntrar den samlade skaran Socialdemokrater att offentligt avrätta regeringen.

I Flakenberg jämförde en toppkandidat för Socialdemokraterna Alliansregeringen med en kvinnomisshandlare: "Regeringen Reinfeldt är precis som en kvinnomisshandlare. Man slår och ber och slår igen". Jag undrar hur alla kvinnor runt om i Sverige som faktiskt utsätts för våld i hemmet varje dag känner inför denna jämförelse. Jag tror inte att de känner sig sedda av Socialdemokraterna. Jag tror inte att de finner jämförelsen rättvisande.

Tobleronejämförelsen, slag under bältet eller ej, ter sig som en bagatell i jämförelse med den smutskatsningskampanj och uppiskande hatstämning mot Alliansen som Socialdemokrater runt om i landet använder första maj till.

Det är skillnad på höger och vänster. Vänstern använder sig av råa smutskastningskampanjer som bara syftar till att piska upp hatstämningar mot sina meningsmotståndare, och att uppmuntra till våld ses inte som något märkligt. Det är ju en klasskamp. Kom ihåg det nästa gång Socialdemokraterna gråter krokodiltårar över en harmlös påminnelse om en chokladkaka som köptes för skattebetalarns pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar