tisdag 20 april 2010

Timell tar ställning mot Vänsteroppositionen, men glömde Rut på vägen


Martin Timell och hans snickarkompisar skriver på DN-debatt om att ROT-avdraget måste behållas. Därmed tar de ställning för regeringens politik och mot Vänstergängets linje. Mona Sahlin och hennes kompisar ser nämligen ROT som blott ett stödpaket till byggsektorn, och har därför aviserat att avdraget ska bort när branschen har återhämtat sig. Men ett sådant synsätt tappar en viktig aspekt av avdraget - ironiskt nog precis samma aspekt som Timell & co lyfter fram. Möjligheten för människor att förverkliga sina drömmar. Centerpartiet vill däremot ge drömmen en chans, därför ser vi ROT som någonting större än bara en konjunkturåtgärd.


Tyvärr så glömde Timell & co stackars Rut någonstans på vägen. RUT-avdraget är minst lika viktigt av alla de anledningar som kändissnickarna listar: Det ger människor mer tid till att förverkliga sina drömmar, det gör en svart sektor vit, och det hjälper de som arbetar i branschen att inkluderas i trygghetssystemen. Varför ska bara byggandet av huset räknas som ett lovvärt jobb, men inte att underhålla det?


-----------------

Alltid rött alltid rätt försöker vinkla det till att Timells artikel är överflödig eftersom det inte finns några motståndare till ROT. Förutom att ROT och RUT sammanblandas i inlägget verkar skribenten ha missat det faktum att Vänstergänget på sikt vill avskaffa avdraget. Försöka duger men faktum kvarstår.

3 kommentarer:

 1. "Alltid rött alltid rätt" skriver:"Framförallt så undrar jag vem hans opponent är som inte vill ha kvar rut-avdraget? Jag kan inte påminna mig om ett enda parti som vill ta bort det, vilket gör debattinlägget rätt onödigt..."

  Vi behöver tydligen påminna ALLA om att det är S, V, och Mp som vill ta bort RUT- och ROT-avdragen.

  SvaraRadera
 2. För det första så skrev jag naturligtvis fel när jag skrev rut i själva texten och det är ändrat nu.

  För det andra så syftade jag självfallet på att de rödgröna inte vill ta bort rot-avdraget direkt. Frågan är snarare varför allianspartierna vill behålla det även vid högkonjunktur när det inte behövs för att skapa mer jobb? Det lär ju bara skapa dyrare hantverkare eftersom att tillgång och efterfrågan styr priserna.

  Vad vill ni mer skänka onödiga skattepengar till?

  SvaraRadera
 3. Uppenbarligen var det inte så självfallet eftersom du ordagrannt skriver:

  "Jag kan inte påminna mig om ett enda parti som vill ta bort det, vilket gör debattinlägget rätt onödigt..."

  Eller förväntade du dig att vi mellan raderna skulle läsa ut självklarheten att ni inte står för vad du skriver?

  Diskussionen om att "skänka onödiga skattepengar" känns något malplacé med tanke på att i vart fall RUT-avdraget ger plus i statskassan - det kommer alltså att KOSTA er i vänstergänget att ta bort reformen. Vart ska de pengarna tas ifrån? Vård? Skola? Omsorg? Diskussionen känns dessutom än mer malplacé när påståendet kommer från en vänsterpartist...

  SvaraRadera