fredag 16 april 2010

I Socialdemokraternas Sverige är du rik med en månadslön på 19 700 kronor.

Dagens nyheter granskar idag retoriken kring jobbskatteavdraget. De kommer fram till att både regeringens och vänsterblockets argument har bäring i statistiken. Anledningen är nämligen att man tittat på olika saker.


Alliansen har riktat jobbskatteavdraget så att de som tjänar minst får procentuellt sett mest avdrag. Socialdemokraterna skanderar emellertid att den rikaste hälften av befolkningen har fått 70 procent av skattesänkningarna, då det är kronor och ören man tittar på. De har redan sedan tidigare lovat att denna rika "klick" ska vara målet för deras skattehöjningar.


Det är bra att DN granskar Socialdemokraternas retorik, men det är synd att de missar den viktigaste poängen. Nämligen, vilka tillhör denna rika elit som har fått alla pengar och som således ska straffbeskattas av en vänsterregering?


Skattebetalarnas förening har däremot granskat Socialdemokraternas siffror och kommit fram till att brytgränsen går vi en månadslön på 19 700 kronor. Det är alltså sjuksköterskor, industriarbetare och bibliotekarier som tillhör den hemska elit som alliansregeringen göder. Det är också dessa "höginkomsttagare" som med Socialdemokraternas skattehöjarpolitik ska straffa.


Det är hög tid att Socialdemokraternas medvetet missvisande retorik sätts under lupp. Det finns ingen rik elit i Sverige som vi andra kan leva på, vilket Socialdemokraterna vill att vi ska tro. Skattechocken kommer drabba oss alla. Det är den sanning som Socialdemokraterna gör allt för att finta bort i debatten. Och det är vår uppgift att se till att de inte lyckas.


----------------
Jag har för den intresserade tidigare skrivit om det odemokratiska med progressiv skatt här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar