fredag 30 april 2010

Det går inte att leva på gamla meriter, Mp

Riksdagskandidaten Elisabeth Thand Ringqvist (C) granskar idag på politikerbloggen Miljöpartiets företagarpolitik. Hon konstaterar att Miljöpartiet genom sitt valmanifest redan har svikit alla företagare som hoppades att de funnit ett parti i vänsterblocket som drev deras frågor. Slutsatsen är att Miljöpartiet redan gjort sig bekväma på den vänstra planhalvan.

Det går fort i politiken. Miljöpartiet stod bara för något år sedan högt i rang hos företagarna. Orsaken var Miljöpartiets förslag på en sänkning av arbetsgivaravgiften med 10 procentenheter upp till en lönesumma om 2,5 miljoner kronor. Se utdraget från Miljöpartiets budgetmotion för 2009 (s. 79) nedan.



Men det var då. I den senaste budgetmotionen har denna generösa nesättning slipats ned rejält. Numera heter det att arbetsgivaravgiften ska sänkas med 10 procentenheter upp till en lönesumma om 740 000 kronor. Se utdrag från Miljöpartiets budgetmotion för 2010 (s. 59) nedan.



Miljöpartiets företagarpolitik har därmed blivit nästan 70 procent sämre på ett år. Det kostar att ingå i ett vänsterparty. Och det är företagarna som kommer att få betala kalaset. Undrar om de själva vet om det än?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar