onsdag 3 februari 2010

Byggsektorn: Jonas Pettersson (c) kämpar tappert vidare

Det har stormat kraftigt den senaste tiden kring riksdagskandidaten Jonas Petterssons YouTube-film. Somliga har blivit rosenrasande, andra menar att det var helt rätt metod för att väcka debatt i frågan. Själv har han bett om ursäkt och förklarat att hans syfte med filmen inte var att hänga ut byggjobbare, utan att försöka diskutera ett allvarligt problem: Byggsektorns bristande produktivitet.

Säga vad man vill om Pettersson, men strykrädd är han i alla fall inte! Trots alla hotfulla kommentarer och urkorkade knivar i ryggen står han på sig; fast besluten att fortsätta diskutera sakfrågan. Det har han också oförtröttligt gjort på sin blogg: Både här, här, här, här, här, här, här, och här. Det ska han ha credd för.

Idag har Pettersson en riktigt bra artikel på Aftonbladets debattsida om just byggbranschen. Den är väl värd att läsa, i synnerhet för alla de som fortfarande lider av villfarelsen att han är en mediakåt amatörfilmare utan något vettigt att säga.

I sammanhanget tål också att nämnas att självaste Hans Tilly, Byggnads ordförande, välkomnar den debatt som Pettersson egenhändigt har satt igång. I en replik på en Newsmillartikel av Pettersson i ämnet skriver han bland annat följande:

"Centerpartisten Jonas Pettersson, tillika riksdagskandidaten, har lagt ut en egenhändigt tillverkad film på YouTube. Jag vet inte vad Jonas syfte med filmen är, men jag antar att den syftar till att skapa debatt om produktiviteten inom byggsektorn."

[...]

"Men säga vad man vill om Jonas Petterssons riksdagskampanj, han tar upp en intressant fråga, produktiviteten inom byggsektorn."Det lönar sig att inte ge upp i första taget! Äntligen förs det på riktigt en bred debatt kring produktiviteten inom byggsektorn. Mission accomplished.

6 kommentarer:

 1. Strykrädd i betydelsen korkad skulle jag påstå!

  SvaraRadera
 2. @Anonym: I så fall håller jag helt med dig eftersom jag sa att han INTE var strykrädd. Ditt påstående blir därmed att han INTE är korkad. Kul att vi tycker likadant ;)

  SvaraRadera
 3. Skulle det där vara rosenrasande? Lol

  SvaraRadera
 4. @Calle: Tja, med tanke på att du gör allt vad du kan för att svartmåla Jonas, inklusive far med osanning, och drar slutsatser som att "Somliga verkligen hatar byggnads", så tyder ju det på att du är ganska upprörd över Jonas ger sig in i frågan - eller hur? Eller detta kanske är ditt normaltillstånd?

  SvaraRadera
 5. Touche!
  /Anonym 04.51

  SvaraRadera