torsdag 28 januari 2010

I vänsterns Gävle kan man inte flytta ett cykelställAnders W Jonsson beskriver på sin blogg ett företag med visioner. En korvkiosk vill växa; expandera; bli Sveriges största korkiosk; anställa fler personer och öka omsättningen. Men i vänsterns rike finns det alltid hinder för dem som är kreativa och visionära. Det finns alltid murar som håller dem tillbaks. I detta fall manifesteras muren av ett cykelställ.

Anledningen till att korvkiosken i Gävle inte får bygga ut sin verksamhet är att den vänsterstyrda kommunen vägrar flytta ett cykelställ. Ett fullt legitimt skäl i vänsterns Sverige.

Lars Beckman, riksdagskandidat för moderaterna, har nu erbjudit sig att själv flytta cykelstället så att korvkiosken kan få tillåtas expandera. Att det ska behöva gå så långt. Men tydligen är det inte första gången korvkiosken i fråga bestraffas för sin framgång. Beckman beskriver ytterligare en händelse för fem år sedan:

"Jag kom i kontakt med dem för fem år sedan när företaget fick reda på att
man ville ha fördubblat arrende från kommunen för att det gick så bra för dem
ekonomiskt, enligt ansvarig tjänsteman."


Lyckligtvis gick det väl för korvkiosken den gången. Jag hoppas att det kommer att göra det även denna gång. Men jag kan inte undgå att bäva inför vad vi har att vänta om vänstern kopplar greppet om Sverige efter valet i höst. Vad mer, förutom cykelställ, kommer vänstern att bygga murar av i deras detaljstyrda Sverige? Det är en fråga jag helst inte vill uppleva svaret på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar