tisdag 15 december 2009

Centerpartiet kör i Alliansens omkörningsfil

För första gången på länge känns det faktiskt som att höstens uppförsbacke är på väg att plana ut. Det har varit en hiskelig sörja av Vattenfall, bilfabriker och allsköns spekulationer som kloggat igen vår politiska pipeline. Detta har också märkts i opinionssiffrorna. Men nu börjar det vända!

Äntligen får vi börja fokusera på att få ut vår politik, istället för att gå i svaromål om varför vi inte vill att staten ska äga förlusttyngda bilfabriker, varför ledningen i Vattenfall inte har en aning om vad de pysslar med, varför media hittar på "nyheter" om utförsäljning av elnätet etc. Vi har nämligen väldigt bra politik, som vi lyckligtvis nu också börjar nå ut med.

Exempelvis rörande:

-> Centerpartiet, det nya skattesänkarpartiet. (C1, C2, C3, SvD1, SvD2, Erixon)

-> Avstampsjobb för unga. (C, SvD, AB, SR, Metro)

-> Föräldraförsäkringen. (C1, C2, AB, SvD)

-> Bostadsbristen för ungdomar. (C1, C2, AB, BT, GT, Newsmill)

-> En modernare upphovsrätt. (C1, C2, DN)

Detta är bara ett axplock av vad vi har på gång just nu; mer kommer.

Förutom nya politiska förslag pågår även en idédebatt inom partiet som jag och många med mig länge efterlängtat. Vi är på väg nu, och det känns riktigt spännande.

Vändpunkten för mig kom på riktigt idag när jag läste vår partisekreterares inlägg på newsmill. Låt mig bjuda på några smakprov:
"Vi tar strid mot politisk klåfingrighet i frågor som föräldraförsäkringen och gårdsförsäljning av vin. Vår övertygelse är att människor kan, vill och mår bra av att få bestämma och ta större ansvar själva."

"Vi tror också att många allmänborgerliga väljare kommer att upptäcka vår tydliga profil i frågor som handlar om individens frihet. Vi tänker inte bära staten. Vår uppgift är att göra den mänskligare och effektivare."

"Centerpartiet kör i Alliansens omkörningsfil för en grön, liberal politik. Vi tänker lägga ännu mer kraft på en politik för klimat, företagande och frihet."

"Därför ska vi tydligt förklara att vi tror på varje människas vilja och förmåga att ta ansvar för sitt liv, sin omgivning och framtiden. Statens uppgift är inte att styra och ställa utan att finnas till hands för människor som drabbas av det oförutsedda i livet - sjukdom, olycka eller arbetslöshet. Det är en varm liberalism."

Vi ångar på i 150km/h i Alliansens omkörningsfil, och kan vi bara hålla tempot uppe tror jag att det kan bära riktigt långt. Sverige behöver ett grönt, modernt, liberalt och frihetligt parti. Äntligen stavas detta på riktigt "Centerpartiet".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar