lördag 5 september 2009

De rödgröna på valkampanj med antika medel

På DN kan man idag läsa att de rödgröna ska markera starten av valrörelsen med ett artistjippo. Artister som "sympatiserar med deras sak" ska tydligen locka väljare till västergänget.

Tja, det är klart - om man inte kan väcka intresse med sin politik så får man väl hitta på andra sätt att nå ut. En gratiskonsert med "barnaktiviteter" kan ju vara ett exempel. För inte kan väl fokus ligga på politik i en valkickoff? "Vanliga människor" förstår ju ändå inte vad som är bäst för dem, så hur ska de då kunna ta till sig av politiken? Hela det rödgröna gängets politik går ju ut på att döma ut människors förmåga att fatta egna beslut och bestämma själva över sina liv.

Taktiken går igen. I antikens Rom lockades väljarna med bröd och skådespel. Sakfrågorna lämnades därhän, och kampanjerna gick ut på att vara bäst på att muta väljarna och smutskasta motståndarna. Känns det bekant?

Annat är det med alliansens valkockoff.

Vi tänker under valrörelsen lyssna på politik - inte musik.

19:e September kl 11:30 samlas vi på Sergels torg för att höra våra partiledare tala om öppenhet, frihet och verklig rättvisa.

Jag kommer att vara där. Kommer du?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar